"Twee records
werden verbroken"

Rotterdams Klimaat Festival

Het Rotterdams Climate Initiative en de Rotterdamse Aanpak Lucht hebben in het kader van de autovrije zondag in de week van de Vooruitgang het initiatief genomen om het Rotterdams Klimaat Festival te organiseren in de week van 16 t/m 22 september 2007. Het doel van het klimaatfestival was om zoveel mogelijk Rijnmonders op de hoogte te brengen van de vele initiatieven en iedereen zelf na te laten denken over wat men zelf kan bijdragen aan een beter klimaat en een schone lucht. De communicatie verliep door free publicity via regionale en landelijke media, een website, 880.000 huis-aan-huiskranten en een magazine.


De jeugd werd via viralmarketing op het web opgeroepen om samen met Jeckyll en Hyde mee te doen aan de jump recordpoging op de CO2Lsingel. Zo'n 80.000 mensen bezochten op zondag de evenementen die plaatsvonden op de Coolsingel, Meent en de Schiedamsedijk.

Twee records werden verbroken: het wereldsnelheidsrecord door een kart die rijdt op waterstof en een nieuw record voor het 'Guiness Book of Records' voor de meeste jumpers die gelijktijdig gedurende 5 minuten jumpten.